Events Pavilion Buziaș

Podgoria „Thesaurus” este situată pe creasta dealului Silagiu, situat la sud-est de Buziaș. De pe culmea dealului se dechide o vedere spectaculoasă a orașului și a câmpiei înconjurătoare.
Renascut cu un deceniu în urmă, domeniul produce vinuri remarcabile care încorporează calitatea terenului și măiestria unui enolog talentat. READ MORE

Events Pavilion Buziaș

Podgoria „Thesaurus” este situată pe creasta dealului Silagiu, situat la sud-est de Buziaș. De pe culmea dealului se dechide o vedere spectaculoasă a orașului și a câmpiei înconjurătoare.
Renascut cu un deceniu în urmă, domeniul produce vinuri remarcabile care încorporează calitatea terenului și măiestria unui enolog talentat.
Aproape de vârful dealului a fost construită o casă care valorifică inteligent avantajele locului (arh. Geta Trâmbițaș)
În 2018 proprietarii au decis să dezvolte potențialul proprietății construind un spațiu pentru evenimente și o nouă cramă cu pivniță de învechire care trebuia să ofere și spații pentru cazare premium.
Propunerea noastră a fost să poziționăm spațiul de evenimente imediat sub vârful dealului înconjurat de vie și crama nouă în colțul cel mai de jos al proprietății aproape de drumul de acces. Am propus, de asemenea, un pavilion jos, ușor care înfășoară parțial parterul casei existente – ca un punct de legatură vizuală și spațială între obiectele principale.
Pavilionul este dedicat adăpostirii unor evenimente sociale de scară redusă, desfășurate în sezonul cald, realizând o legătură directă cu via, cu zona de acces pe proprietate, cu casa și cu noile dezvoltări.
Am ales lemnul ca material principal de construcție; structură simplă, bine ritmată și proporționată este de fapt și principalul mijloc de expresie arhitecturală.
Pavilionul are câteva mari panouri de sticlă cu logo-ul serigrafiat al domeniului, care filtrează vedereile spre exterior; poate fi complet închis și/sau deschis, folosind panouri-jaluzele pliabile și glisante din lemn închis la culoare. Lumina zenitală pătrunde printre grinzi prin luminatoarele dispuse ritmic.
Această structură reținută, proiectată cu grijă, mai prezintă și câteva detalii metalice elegante care subliniază intenția de a realiza o atmosferă elegantă.
Din nefericire, proprietarii au decis să întrerupă realizarea noilor clădiri așa încât pavilionul a supriviețuit ca o piesă singulară situată într-un peisaj alterat.

RO//EN

The „Thesaurus” vineyard is situated on the top of Silagius hills, south-east from Buzias city. The hills are commanding magnificent views of the city and surrounding areas.
Reborn a decade ago, the domain is producing remarkable wines, incorporating the quality of the „terroir” and the dedicated efforts of a gifted winemaker.
Years ago a house was built near the cime, deftly exploring the advantages of its position (arch. Geta Trambitas).
In 2018 the owners decided to enhance the attractivity of the property by developing a space for events and a new wine cellar cum premium lodging.
Our proposal was to position the main space just under the top of the hill, surrounded by the vineyard; and the wine cellar at the lowest corner of the propriety near the access road. We proposed a light, low pavilion, partially surrounding the existing house - as a connecting presence between the wine cellar and the greater event hall.
The destination of the pavilion was to host small size, open-air social events, putting people in contact with the vineyard, the house and the future developments.
We choose wood as the main material, and the simple, explicit and well-proportioned post and beam structure as the principal means of expression.
The pavilion has some glass panels engraved with „Thesaurus” logo, filleting the distant views; it can be completely open and/or closed to the surroundings, using dark wood folding and sliding louvers.
Zenithal light enters the pavilion tough rhythmically disposed skylights. Carefully designed, the restraint structure is displaying some elegant metal details enhancing its intended simple but refined atmosphere.
Unfortunately, the owners decided to stop the major developments, so the pavilion survived as a single piece in a modified scenery.

TEAM

Architect: Ioan Andreescu

Colaborator: Marian - Andrei Râță, Ovidiu Gabor

Location: Dealul Silagiului, Buziaș

Client: Thesaurus Wineries

Building period: 2018 - 2019

Total built area: 190 sqm

Photography: Ovidiu Micșa